Zon!

Eindelijk veelvuldig zon op Vlieland! En soms een regenloos wolkje om even af te koelen. Maar dan ook echt even, daarna weer de zon! Ik floreer eindelijk heerlijk in mijn luchtigste jurkjes, zoals dit Animapop jurkje dat ik vorig jaar kreeg van Karin, een van die lieve Vliedinnen die ik deze zomer ook weer in verschillende formaties om me heen heb.

Het is wel een beetje laat, de echte Vliebiza zon. Net vrijdag, de dag dat ik het eiland verlaat, kicked de zon pas echt in. Maar ergens is het prima zo. Doordat ik er voor koos zondag en maandag echt op de camping te blijven, rust te nemen, is het vakantiegevoel eindelijk binnengekomen. Ik denk dat ik genoeg mentale energie geïnhaleerd heb om er weer even tegen aan te kunnen.

Dadelijk ga ik mijn jurkjes alvast inpakken. Ik rol ze allemaal op zodat er geen kreukels in komen, magisch hoe goed dat werkt. Morgen komt de echte inpakdag en gaat de tent plat. Ook die rol ik op en neem ik weer mee naar het vaste land. Volgend jaar komt er weer een andere tent is het plan. Een waarmee ik nog jaren zonder zorgen mee naar Vlieland kan. Dit weekend al ga ik naar een tent kijken.

Maar eerst nog even een stukje van de heerlijke rust meepikken. Vanmiddag en morgenmiddag nog een duik in de zee. ‘s Ochtends direct vanuit je slaap in het gras stappen. ‘s Nachts als je naar het toilet gaat de prachtige sterrenhemel aanschouwen tot er een komeet voorbij komt, met de melkweg in de achtergrond. Ik ga het missen als ik de gemakken van het luxe leven thuis weer omarm. En kan weer het hele jaar uitkijken naar de volgende zomer op de Vlie!

Scroll naar boven