Uit de veren, dilateren!

Hier op de natuurcamping is er elk jaar Bonte avond. Ik heb er met zoon ook wel eens leuke bijdrages voor gedaan en was ergens van plan iets voor te dragen. Iets poetisch, misschien een liedje. Het was gisteren, dus misschien volgend jaar! De liedjes of teksten gaan vaak over de ongemakken van het kamperen, zoals regen, te kleine oplaadkluisjes, dat idee, Het werd ‘m niet dit jaar omdat steeds alleen mijn eigen privé-ongenmakje voorbij kwam; het dillateren!

Zoiets als:
Kom je uit de veren?
Ik moet nog dilateren!

Ga je mee naar het strand?
Wacht, nog even dilateren.

Kijk, ze duikt weer in haar tent..
want ze moet weer dilateren.

Kom je uit de veren?
Ik moet nog dillateren!

Maar ik vond het wat te buitensporig voor de Bonte Avond. En op zich is wel te doen maar het houd me wel bezig. Doordat er steeds veel moest gebeuren kwam ik weer in een schema van twee keer per dag. Maar het is te weinig, ik merk dat het moeilijk is de ruimte te behouden die ik bewaak. Als ik drie keer dilateer is het minder moeilijk en minder pijnlijk. Het betekend wel dat ik de eerdere regel die ik voor mijzelf bedacht had echt moet gaan naleven, maximaal één uitstapje per dag. Inclusief strand en boodschappen doen.

En op tijd naar bed. Ik zit graag met vliedinnen ‘s avonds aan een wijntje of ginger beer maar als ik dan pas om half elf naar mijn tent ga, gaat het nachtzaklampje pas om één uur ‘s nachts uit. Dat is te laat voor mij. Gelukkig kon ik vandaag wel heerlijk uitslapen. Ik denk dat het een soort schema wordt, elke vier dagen mag ik één keer dillateren overslaan, net als met het douchen wat extra nodig is voor de hygiene. Ik bedoel, het is toch ook luxe om dit stukje herstel op de camping door te brengen in plaatst van in mijn huisje.

Niet dat ik somber ben, ik voel me supergoed juist! Ik ben zó blij met de resultaten van mijn dubbelle operatie eind februari. Ik voel me heerlijk en vrij en voel zero onzekerheid over mijn vrouwelijkheid. Bijzonder hoe het werkt, zo fijn en liefdevol dans ik over de camping. Maar soms vind ik het echt even heel pittig om hier nog middenin te zitten. Nog liever had ik natuurlijk een ontspannen vakantie zonder drie-dagelijks dillateren en zonder onzekerheid over de toekomst. Maar ik affairmeer elke keer dat het goed komt, duik in mijn luisterboek, heerlijk om voorgelezen te worden, en ga weer dillateren!

Scroll naar boven