Hoeveel grenzen te overwinnen?

Ik kreeg een setje bh’s van een lieverd uit de retro jurkjesgroep waar ik zoveel van leer en waar ik zoveel uit kan proberen. Nu heb ik nog niet zoveel bh’s sinds mijn operatie. De meeste zijn te groot omdat ik een jaar terug juist grotere protheses droeg. Of juist te klein. Dus een heel welkom cadeau! Maar ook kreeg ik meteen weer een overweging voor m’n kiezen, want ik vind ze zó mooi dat ik ze niet honderd procent zou willen verstoppen achter een jurkje.

Daar is ie weer, het woord verstoppen! Ik had een afspraak gemaakt met mijzelf, als ik iets wil verstoppen mag ik het juist laten zien! Dat is de uitdaging die ik steeds weer aan wil gaan. Door de etiketten die ik leerde van mijn mijn moeder denk ik, door het kijken naar tv of door de testosteron die ooit in grote getale door mijn lichaam raasden. Al die dingen zorgen ervoor dat ik ook nu nog regelmatig dat stemmetje hoor in mijzelf dat me waarschuwt voor iets dat niet meer nodig is. Dat me weerhoud, ook nu nog, liefdevol en krachtig in mijzelf te gaan staan.

Hetzelfde geld ook voor het dragen van de oestrogeenpleisters. Eerst droeg ik ze op mijn buik, waar ze over het algemeen goed blijven plakken. Maar sinds ik mijn bikini binnen had wilde ik ze op mijn billen dragen, zodat je ze niet ziet als ik een bikini draag. Maar door beweging laten ze daar steeds los. Zelfs de alom geprezen pleisters van het merk System waarvan ik steeds weer lees dat ze goed blijven plakken, na een dag bewegen raken ze gedeeltelijk los. Minst bewegelijk is mijn buik, buitenkant heupen of armen, allemaal meer of minder zichtbaar. Gisteren besloot ik dat ik vanaf zondag ga voor mijn been. Zichtbaar op het strand, maar niet altijd in the picture, want de zon moet je ook vermijden. Maar verstoppen is eigenlijk onzin, ik ben blij met deze pleister die me zoveel vrouwelijkheid geeft!

Hoeveel grenzen nog te overwinnen? Ik denk eigenlijk dat er oneindig veel grenzen zijn, en niet allemaal hoeven ze overwonnen te worden. Het gaat mij om die dingen die me blij maken. Een hormoonpleister draag ik met trots, die mag best gezien worden. Net als mijn buste verhuld in een mooie bh. En nee, die laatste gaat er niet publiekelijk af. Bij verhullen gaat er geen alarmbelletje af, dat heb ik alleen bij het woord verstoppen!

Scroll naar boven