Bevriend met de koning 👑

Vanmorgen droomde ik dat ik toevalligerwijs bevriend was met de koning, en dat we samen naar het gemeentehuis gingen. Hij moest trouwen en ik moest een wijziging doorgeven van iets in mijn zzp gegevens. Aangekomen bij de balie van het gemeentekantoor grapte ik: ‘Jij mag wel eerst!’

Hij moest heel veel pagina’s tekenen, het duurde uren. Ik wilde het van dichtbij zien maar dat was niet de bedoeling van de baliemedewerker. Om me bezig te houden gaf hij me een schaaltje borrelnootjes, onhandig over de balie zodat het kantelde en de nootjes overal heen rolden. Ik begon ze te eten zo rechtsreeks van de balie maar voelde aan dat dat er niet zo koninklijk uit zag, dus veegde ik de nootjes van de balie in mijn hand en deed ze terug in het bakje en knabbelde gretig met vettige borrelnoothanden verder.

Langzaam werd het ook drukker om me heen, de ‘er is een koning in de zaal’-vibe was voelbaarder. Toen hij klaar was met handtekeningen zetten en hij nu rechtmatig getrouwd was zij ik nog even tegen de baliemedewerker dat ik na hem aan de beurt was. Hij glimlachte vriendelijk en zei ‘Ohja, dat klopt!’.

Ik zei tegen een andere wachtende persoon ‘laat nooit de koning voor je als je gelijk binnenkomt bij de balie van het gemeentehuis’, maar hij begreep de grap niet, wist niet dat we vrienden waren. En daar ga je ook niet over opscheppen.
Er probeerde ook mensen zonder schroom voor te dringen. Ik voelde de bui van het langer wachten al hangen, maar de baliemedewerker gaf aan dat ik echt eerst was ‘ook al moest het nummertjessysteem nog aangezet worden’.

Het werd nog ingewikkeld want mijn zzp registratienummer was verouderd. Hij maakte een grapje over de zorgverzekering, AVZ-zorg die nog op het pasje stond en allang niet meer bestond. Zijn blik werd steeds verwarder en na even begreep ik waarom, het waren mijn oude initialen en waarschijnlijk zag hij op het scherm een ander gender dan op de pas. Was ik na al die jaren vergeten mijn zzp-pas te vernieuwen! Maar het ging goed komen allemaal wist ik, want ik was bevriend met de koning!

Scroll naar boven