Kerstgedachten

Eigenlijk moet ik nu echt mijn tafel opruimen, of eigenlijk mijn hele huis, maar nu vind ik een ideale escape om even te schrijven over het afgelopen jaar. Wat was het jaar bijzonder!

Het begon met een succesvolle voordekunst campagne, en het eindigde met een heus boek waar ik best trots op ben eigenlijk. En zoveel jurkjes! Ik mis het soms best wel, mijn dagelijks ritueel. Even showen in de schijnwerpers van mijn inmiddels weggeborgen mini fotostudiootje. Maar het is ook wel fijn nu tijd over te hebben in de vroege ochtend..

Soms vergeet ik dat het niet alleen die heerlijke vrouwelijk affirmerende fotosessies waren die ik een jaar lang deed, maar ook de daadwerkelijke hormoontherapie. Die doe ik nog steeds natuurlijk, dat gaat altijd door, en mijn lichaam vervrouwelijkt nog steeds beetje bij beetje. Ook komt er een operatie aan. Dit jaar zit nog vol mooie veranderingen.

Afgelopen jaar keek ik ook veel terug naar het verleden. Ik merk dat ik het verleden nu steeds beter los kan laten. Niet alleen doordat er genoeg om me heen gebeurd als afleiding, maar ook omdat het goed voelt. Doorontwikkelen naar een nieuwe kunstpraktijk. Zo ga ik mijn atelier compleet herinrichten en neem ik afscheid van sommige elementen in mijn werk, omarm ik nieuwe richtingen, ideeën. Zoals het schrijven. Ik open binnenkort mijn eigen blog, en schrijf verder in mijn scifi boek. Ook ga ik weven met gebruikte stoffen. In de tijd dat ik de stranden afzocht op rommeltjes voor mijn jutwerken was ik vooral blij als ik stoffen vond. Nu wil ik kijken wat ik met afval-textiel kan weven, ik duik als een groentje weer een andere wereld in. Al zit het weven wel in de familie.

Ik ben heel dankbaar voor alle bijdragen voor mijn boek, de jurkjes, de liefde die ik ontving dit jaar. Ik hoop dat ik een heel klein beetje geholpen heb in het inzichtbaar maken van het transgender zijn. Of van het begrijpen van hoe belangrijk identiteit is. Jouw eigen identiteit misschien zelfs! Mijn kerstwens is dat niemand zich daar zorgen meer over hoeft te maken, dat we elkaar gaan respecteren vanuit een puur liefdevol gevoel.

Fijne kerst lieverds!

Scroll naar boven