Daten!

Ik ben begonnen met daten! Dat is nog best wel ingewikkeld, om allerlei redenen. Ten eerste heb ik nog nooit met mannen gedatet. Hoogstens dan die keer in mijn testosteron-tijd een jaar vóór mijn ontdekking, toen ik probeerde te ontdekken wat mijn identiteitsvraagstuk was en een vluchtige date had met een ‘andere’ man. Ik vind het zoveel leuker nu zonder dat mannelijk masker te zoeken naar een date! Ik wilde al een stukje gaan schrijven over mijn coming out als hetero maar ik realiseerde me dat dat nog niet zo zeker is. Er zijn ook zoveel opties nu, mijn dating app staat wagenwijd open, hihi. Ik mag het ontdekken.

Vorig jaar deed ik ook al een dating poging maar Tinder leek me toen nog veel te eng. MyTransgenderCupid las ik als advies voor transgender personen. Wat een nare app! Daar was ik snel klaar mee. Yes, ik was wel uit op flirten, en het is ingewikkeld als transgender in de gebruikelijke apps, daar kom ik zo nog op terug. Maar dit was teveel een omgekeerde situatie. Het voelde voor mij als een soort van Grinder voor mensen die met trans personen willen daten. Dus liet ik het idee weer varen. Ik was nog volop bezig met mijn 365 Jurkjes-boek en de operatie kwam ook in de buurt, ik had er geen tijd voor.

Ik wilde zelfs wachten tot na alles volledig hersteld zou zijn, maar nu dat langer duurt dan gepland besloot ik het toch weer te gaan wagen. Voor de zomervakantie probeerde ik Facebook dating even en kreeg ik meteen allemaal likes. Alleen daar kwam ik met mijn volledige Facebook naam in beeld, ik vond het wat te opzichtig. Het was wel heel grappig, vooral die man met een traktor achter zich had ik niet aan zien komen. Buiten dat iedereen er al aan gewend is dat ik nu toch echt wel helemaal vrouwelijk oog moet ik er zelf soms nog even aan wennen. Dit hielp meteen, maar ik zette het ook binnen een uur weer uit.

Die gendereuforie lukt wel in het daten hoor, beide in Tinder en Bumble komen er 100den likes binnen. Bij Tinder kan ik het zien omdat ik een proefmaand genomen heb waar je kan zien wie je naar rechts geswipet heeft. Ik ben er een keer doorheen gescrold maar ik vond niemand waar ik mee af zou willen spreken. Bumble zou inclusiever zijn begreep ik. Qua settings zijn ze bijna gelijk, je kan allerlei genders kiezen of zelf iets invullen. En je kan bepalen of je het toont. Bij Bumble kan je zoeken op M, V of X. Bij Tinder op M, V of ‘alles’.

Eerst had ik in beide apps mijn identiteit aangvinkt als Vrouw. Want ik ben vrouw! Het idee was dan op een eerste date te vertellen dat ik transvrouw ben, of meer dat ik een transgenderverleden heb om diegene wat te ontzien. Maar ik voelde me er ook ongemakkelijk bij en dat werkte door in mijn eigen energie, ik stond er half enthousiast in. Niet mijn roepnaam gebruiken vind ik logisch, maar om dan toch weer mijn identiteit deels te verbergen voelde heel ingewikkeld. Dus besloot ik toch ‘Trans vrouw’ te vermelden. En nog een zinnetje zonder het seksueel te maken dat ik helemaal vrouw ben, want dat filtert denk ik een bepaalde groep nieuwsgierigen uit. Ze moeten het er maar mee doen. En aan de likes te zien wordt er toch niet zoveel gelezen tijdens het swipen. Maar met die persoon waar de klik wel goed is ben ik vanaf het eerste moment al mijzelf geweest, zo wil ik het meemaken!

Dit jurkje wordt vanaf nu de eerste foto zodat er wat beter opgelet wordt. Eerder had ik besloten om per dag van mijn herstel één euro te sparen voor een leuk jurkje. En toen ineens kwam Tante Betsy een paar maanden gelden met een Unicorn stofje, voor de nieuwe lijn zijden ze erbij. Dus het was wachten tot het jurkje eindelijk uit kwam. Vorige week was het zover, ik was meteen verkocht. Als ik de Unicorn zie denk ik vaak aan de My Little Pony’s die ik vroeger niet had maar waar ik wel mee speelde bij een vriendinnetje in de buurt, ik denk nog net voordat mijn ingewikkelde kindvraagstuk begon. Ook al hadden ze geen hoorns, ze hadden wel dat vrolijke met leuke kleurtjes. En nu is er gewoon een jurkje voor volwassenen vol met die vrolijkheid! Ik ga haar dragen met trots. Nou ja, over een paar maanden, het is nu nog wel veel te warm!

Scroll naar boven